Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Ettersom vi lukker dørene neste uke, torsdag 30., blir dette siste ukebrev før sommeren. Om det ikke skjer noe helt spesielt da. Og det gjør det nok.  På mandag er det nemlig styremøte med to nye koster; Marvin Wiseth og Aud Kvalbein. Vi har store forventninger til dere. Velkommen!

Nå er det jo ikke slik at disse skal bære Seniorsaken alene på sine skuldre. Sittende styremedlemmer fortsetter med entusiasme, engasjement og ikke minst erfaring! Og takk for det!
Lykke til med første samling.

Seniorsaken Oslo
I Ressursutvalget lokallag går det så det griner. Seniorsaken Oslo er et faktum. Nå jobbes det på spreng med å revitalisere Oslo Nord og starte flere andre lag i byen. Det skal være en styrerepresentant fra hvert lag som skal utgjøre Seniorsaken Oslo. Når jeg sier det går så det griner, kan griner benyttes i flere betydninger. Utfordringen er, som alle andre steder, å finne mennesker med motivasjon og begeistring til å etablere, eller bli med i et styre.
DN og P4

Ukens innsats i media har vært to. Den ene vet vi ikke resultatet av ennå. Finn Åsmund Johnsbråten, leder i Østfold, har skrevet et innlegg om blant annet næringslivets samfunnsansvar for arbeidslivets seniorpolitikk. Det ligger nå i Dagens Næringslivs redaksjon. Vi syns det bør komme på trykk snarest!

P4 var på besøk i BA5 i dag. En fersk undersøkelse viser at jo eldre man blir, jo mer fornøyd blir man med livet. Dette er vel ikke akkurat atomforskning! Selvfølgelig blir man mindre opptatt av uviktigheter og detaljer. Livserfaring gir ofte livsglede.

Det som er viktig for de fleste er at «helsa holder!»

Mange av dagens eldre har dessuten levd storparten av livet i nøysomhet og hardt arbeid. Da kan pensjonisttilværelsen føles som et stort privilegium. Så lenge helsa holder.

Om man i tillegg føler seg trygg i hjemmet og ikke føler seg ensom syns mange livet er godt å leve.

At de eldste også trives best der de bor, tror jeg er en statistisk konstruert sannhet. Når man spør folk mellom 50 – 99 er ikke svarene verdt noe som helst, mener jeg.  Men jeg fikk inn interessen for seniorboliger som vi i Seniorsaken jo vet mye om.

Intervjuet, som ble en spennende samtale, gikk langt utover temaet; det ble samhandlingsreform, yngre eldre osv. osv. skulle tro de skulle lager en serie i sommer. Og det skal de.

Så til en ny serie vi skal lage nå: (som startet i forrige brev)

Ukas sinnasak!
Tenk på en vanlig dag: Du starter selvfølgelig dagen med en tannpuss. Det vil si, om du klarer å få tannbørsten ut av emballasjen.
Jordan vet hvordan… haha
Tid for dagens medisin. Her må du få tak i den lille ringen i boksen. Menn med store never får leve uten medisin.
Ut på kjøkkenet for en sunn start på dagen full av D-vitamin; knekkebrød med makrell i tomat….. Bare å gå rett innpå soverommet å skifte.
Og sånn går nå dagan…

Jeg har skrevet til Stabburet tidligere. Svaret var meget imøtekommende og helt meningsløst. – Takk for din henvendelse, vi lytter alltid til våre kunder og tar deres tilbakemeldinger inn i vår produktutvikling  bla bla bla.

Som dere vet fra DNB-saken har Seniorsaken begynt å bruke juniorkonsulenter. Nå har jeg fått tak i en student på Arkitekthøyskolen. Hun spesialiserer seg i emballasjedesign. Hun ble i fyr og flamme da jeg spurte om hun ville være med på en kritisk, men konstruktiv kampanje. Tenk om Seniorsaken kan snu bokse med makrell i tomat på hodet;-)

 

God sommer fra alle oss i BA5!

Del gjerne innlegget på sosiale medier.

Se alle nyheter …