Foreningsnytt fra Moss – ungdomspolitiker blant pensjonister

Moss Avis har den 11. oktober et innlegg fra Moss Pensjonistforenings hyggetreff for eldre i samfunnsalen 5. oktober. Det er interessant å se at dette var et møte både for gammel og ung. Det var nærmere 30 års aldersforskjell, så det kunne godt vært foreldre med sine barn.

Brobygging mellom generasjonene er viktig, og skulle kanskje fortjene mer oppmerksomhet.

Moss Pensjonistforening hadde invitert en av våre yngste kommunepolitikere i til møtet.

Vi sakser noen avsnitt fra innlegget i Moss Avis:

Ung politiker, Julia Sandstø ble presentert. Julia startet i politikken som 23-åring i KrF. Hun betrakter seg ikke som personlig kristen, men ville gjøre noe for de eldre, og som besøksperson ved en Sykehjem i Rygge leste hun for pasientene 2 ganger i uka. Hun gjorde seg bemerket med en tale på landsmøtet for KrFU, ble nominert som nummer 2 på Vestby KrF’s liste ved kommunevalget og kom inn som partiets eneste representant med 5 stemmers overvekt. Hun er i tillegg også fylkesleder i KrFU.

I kommunestyret er det mye nytt å lære og mange erfarne politikere. Men hun er overrasket over hvor mye «gutteklubben grei» regjerer, og naturlig nok har hun inntrykk av gubbevelde.

Julia er opptatt av både ungdommen og de eldre. Lavere delingstall i klasser, flere helsesøstre, viktig med mobbekoordinator, møtested for ungdom.

Å være ung kvinne i politikken er vanskelig, flink pike blir ikke tatt seriøst. I tillegg kommer det forhold at Julia ikke er troende og personlig kristen. Dette har medført kraftige reaksjoner fra dem konservative siden av kristenfolket.

Noen gang stiller hun seg spørsmålet: «Hvorfor fortsetter jeg? Det gir meg en glede i hverdagen å hjelpe andre. Til jul drar jeg til Kambodsja for å være engelsklærer for barn med «AIDS» .

Seniorsaken Østfold gir Moss Pensjonistforening honnør for at de tar med yngre i sin midte.

Samtidig ønsker vi Julia Sandstø lykke til med en spennende fremtid som politiker

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Finn Åsmund Johnsbråten

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…